de la MCC la ONG – si vice versa…

(dintr-o postare pe un grup email)

Multumim mult.

Nu pot sa-mi nu-mi exprim totalul acord cu cele spuse de d-na (…). Experienta mea este similara (3 ani Directia Monumentelor Istorice, apoi, din exact aceleasi motive, ONG  – in principal activitati de planificare participativa lucrand pentru administratii publice locale din tara si Europa Centrala si de Est) si am mentionat aspecte similare, fiind ingrijorata de lipsa de informatii a unei anumite parti a societatii civile (dealtfel foarte activa si cu semnalari laudabile uneori). Eu cred in sprijinul pe care societatea civila trebuie sa-l ofere administratiei centrale si locale si, mai mult, cred ca putem contribui chiar si la refoma institutionala/structurala atat de necesara.
Exista multe ONG-uri (mai tacute) care fac deja multe in acest domeniu (si multe dintre ele sunt cuprinse la „adresantii” de aici), exista si un cadru legal in care se poate face acest lucru (si asta tot datorita activitatii unor ONG-uri). Exista si mijloace financiare pentru a putea face ceva temeinic, in colaborare cu institutiile astea greoaie in care insa gasim intotdeauna oameni dedicati (de ex. porgram operational pentru cresterea capacitatii administrative). Unii dintre noi au optat asadar pentru o abordare mai „durabila” si pasi importanti se fac chiar „as we speak”. Pe baza propunerilor d-nei Iamandescu, imi propun sa revin cu niste initiative mai concrete, pentru un grup mai restrans.
Pana atunci, este important sa ne informam cat mai bine in continuare si sa distribuim aceste informatii.
Multumesc din nou,
Claudia Pamfil
Grupul pentru Dezvoltare Locala
www.GDL.ro
Reclame

2 răspunsuri to “de la MCC la ONG – si vice versa…”

 1. Adrian Andrei Rusu Says:

  Activitatea MCC este de-a dreptul exasperantă!
  Nu este singurul capitol în care monumentele sunt tratate absolut iresponsabil.
  In arhitectura de restaurare sau in cea de restaure fresca sunt adevarate „mafii” instituite, care au în frunte oameni în grave conflicete de interese (decid avize şi au firme de execuţie).
  Arheologia este cenuşăreasa meseriilor pretins gestionate de către MCC. Meseriaşii ei sunt „atestaţi” răspund individual de ceea ce fac, dar nu pot fi plătiţi decât cu salarii mizere de bugetari. În timpul ăsta, săpăturile de salvare se-nmulţesc astronomic iar „salvarea patrimoniului arheologic” este total scăpată de sub control.
  Pentru date noi, vezi http://www.medievistica.ro

 2. va multumesc!
  privind conflictele de interese a unei parti a personalului MCC/ CNMI, am auzit lucruri asemanatoare cu cele spuse de dvs.!

  hans hedrich

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: